Sclerodemia

Vom vorbi despre sclerodermie și posibilitățile terapiilor alternative vis a vis de această afecțiune care nu are în mod deosebit un protocol alopat de tratament.

(Boală autoimună rară, caracterizată printr-o scleroză progresivă a dermului şi în unele cazuri a viscerelor.

Tratamentul este destul de puţin eficace și folosește corticosteroizi locali sau tratamente pe cale gene­rală vizând lupta împotriva sclerozei (vitamina E, extracte de ulei de avocado, corticosteroizi în formele extensive).

Tratamentul este cel al simptomelor şi în consecinţă adaptat fiecărui caz: inhibitori calcici împotriva sindromului Raynaud şi a sclerodactiliei; inhi­bitori ai enzimei de conversie împotriva hipertensiunii; regim alimentar adaptat, pansamente digestive, antihistaminice sau cure de antibiotice (tetracicline) împotriva tulburărilor digestive.)

(http://www.csid.ro/dictionar-medical/sclerodermie-11338983/)

Chinese Medicine Herbs

Prezentare de caz

Femeie de 54 ani, diagnosticată cu sclerodermie sistemică prezentând toate simptomele specifice bolii (vezi descriere).
Este foarte important ca în abordarea pacientului să se urmărească atât regimul de viață (odihnă, gimnastică, regim alimentar sărac în proteină animală, bogat în fructe și legume), precum și administrarea anumitor preparate de tip gemoterapic: extractul de alun, migdal, lămâi, coacăz negru, sevă de mesteacăn, cimișir, sânger, extract de gingko, alături de tratamente de acupunctură, sauna cu ozon, hirudoterapie, în concordanță cu statusul pacientului de la momentul dat.
Chiar dacă nu există tratament alopat specific bolii, bogăția naturii ne poate furniza diferite resurse pentru ameliorarea unei astfel de boli. Nu trebuie uitat faptul că această boală autoimună este o boală cronică ce s-a instalat în corp într-o perioadă mai lungă de timp, poate de ordinul anilor, de aceea și tratamentul va fi de durată.
Important este să rețineți că nu denumirea bolii contează, ci felul în care dumneavoastră alături de terapeut, înțelegeți să tratați o afecțiune indiferent de care ar fi ea.