Tratamente

Homeopatia

Homeopatia este o doctrină  medicală  introdusă de Ch. Friedrich Samuel Hahnemann (1755 - 1843).  Homeopatia ia în seamă  nu doar simptomele bolii, ci toate simptomele şi caracteristicile individului bolnav, fiind astfel o doctrină holistică care răspunde nevoii de completitudine a pacienţilor. Exista perturbări ale sistemului imunitar sau ale homeostaziei organismului care necesită o echilibrare a acestuia şi nu doar o acţiune simptomatică; acestea sunt domeniul predilect al homeopatiei.

Homeopatia ia în considerare totalitatea caracteristicilor individuale ale pacientului, analizând simptomele bolii în contextul stării generale a organismului. Ţine cont de caracterul particular şi de condiţiile de ameliorare şi agravare a simptomelor bolnavului, de reacţiile la extremele de temperatura, la schimbările vremii, de modificările apetitului şi setei, de eventualele tulburări digestive, transpiraţie, tulburări ale somnului si tulburări psihoemoţionale (fobii, frici, emotivitate, iritabilitate).

Este o formă a medicinii alternative, în care medicii tratează pacienţii cu preparate foarte diluate despre care se crede că provocă oamenilor sănătoşi simptome similare cu cele prezentate de către pacient.
Remediile homeopatice pot fi administrate sub formă de picături sau granule/globule.
Remediile homeopatice se administreaza pe nemâncate sau la distanta de momentul mesei (1/2 ora înainte sau dupa masa).