Reiki Treatment

Hirudoterapia

Hirudoterapia sau tratamentul cu lipitori - cunoscut ca unul din cele mai vechi tratamente ale omului de peste 1000 de ani a cunoscut o dezvoltare  deosebită în ultimi ani. Odată cu descoperirea  fenomenului de ultrasunet pe care îl generează lipitoarea în timpul aflării pe corp(de la 40 la 250Khz). Lipitoarea elimină în circuitul sanguin un medicament şi enzime active care au acţiune de fluidizare a sângelui, prin aceasta mărindu-se viteza de circulaţie şi fluidizare a sângelui, aspect deosebit de util, în tratamentul unor tulburări de circulaţie…
Iată numai o listă scurtă a afecţiunilor in cazul cărora este indicată hirudoterapia: hipertensiune arterială, cerebroscleroza, arterioscleroza, stenocardie, cardioscleroza postinfarct, tromboflebite, varice, hemoroizi, afecţiuni ginecologice, afecţiuni ale pielii, migrena, infertilitate, afecţiuni oculare, prostată, parodontoză, nefrite, otite si altele. Adesea, chiar si in cele mai complicate cazuri, atunci când bolnavul nu mai poate evita intervenţia chirurgicala, hirudoterapia poate învinge boala (varice, hemoroizi, tromboflebita).


Cercetările ştiinţifice din acest moment confirma acţiunea terapeutica a hirudinului (substanţa care se gaseşte în saliva lipitorilor) asupra organismului uman. Pe lângă hirudin, în saliva lipitorilor se mai găsesc încă 30 de substanţe active din punct de vedere biologic, care nu pot fi sintetizate sau create pe cale artificiala.

Încă din momentul în care lipitoarea începe să sugă sângele începe să se manifeste acţiunea terapeutică asupra organelor modificate din punct de vedere patologic, dupa care intra în acţiune un întreg şir de mecanisme de normalizare a microcirculaţiei; în particular, este vorba despre mecanismul de înlăturare a spasmelor vasculare, de asemenea, despre mecanismul de grăbire a hemoragiei, ceea ce contribuie la o distribuire mai rapida a structurilor asimilate către organele-ţintă (organele cu un focar patologic). În acelaşi timp scade potenţialul de coagulare, ceea ce conduce la îmbunătăţirea hrănirii ţesuturilor şi în consecinţă, la lichidarea procesului patologic.

Combinată cu folosirea plantelor, hirudoterapia creşte efectul tratamentului de 1,5 ori.